Lucrari prezentate in cadrul Forumului Internațional pentru Turismul Responsabil, ediția a IV-a
- Maurizio Davolio, AITR (Italian Association for Responsible Tourism) & EARTH (European Alliance for Responsible Tourism and Hospitality): Bune practici și experiențe de turism responsabil în Europa
- Alexandru Rafael Constantinescu, NECSTour (Network of European Regions for a Sustainable and Competitve Tourism, Bruxelles): NECSTour – rețeaua regiunilor care stă la baza politicii de turism european
- Orsolya Juhasz-Borsa, Târgul gastro-cultural Ozosep/ Sekler Food Company: Povestea Ozosep – mai mult decât un târg
- Cristian Neagoe, Street Delivery: Street Delivery sau cum să livrezi un oraș
- Dragos Gurăroșie, BurgerFest/ Bucharest Craft Beer: Impactul festivalurilor culinare de nișă
- Cosmin Dragomir, GastroArt: Istorie pe pâine, de ce era nevoie de GastroArt.ro
- Mihai Deneș, Asociația Adevărații VeloPrieteni: CoolTourA Velo (bicicleală și cicloturism)
- Olivian Mircea, Meșteshukar ButiQ: Meșteshukar ButiQ – între anteprenoriatul social și turismul responsabil
- Ion Borșan, Walk&Shoot: Cum să descoperi comunitățile prin obiectivul foto
- Adrian Catu, Documentaria: Imagine și reprezentare
- George Butunoiu, Restocracy: Hormonul “Smile Service”
- Anda Maxim, Pura Vida Hostels: Experience Bucharest 2017
- Gabriela Solomon, My Secret Romania: Interacțiunea cu comunitățile din România mea secretă
- Constantin Șerban, Asociația Ecologică Turism Verde: Managementul destinațiilor verzi
- Munteanu Dumitru Florin, Asociația Profesioniștilor din Centrele de Informare Turistică: Rolul Asociației Profesioniștilor din Centrele de Informare Turistică
- Crista Buznea, TUI UK & Ireland: Cum comunicăm şi promovăm turismul responsabil – optimizarea limbajului folosit şi a canalelor de promovare
- Gabriela Enescu, RedRouteDigital: Strategii de marketing digital pentru destinații turistice. Studii de caz
- Mihai Panfil, Origo: Marketingul unei cafenele de specialitate
- Marilena Stoian, ANTREC: Promovarea turismului rural din sec .XXI prin intermediul tradițiilor autentice
- Iulian Canov, Wolfhouse Production/ La firul ierbii: De la Industria Bumbacului la Industrii Creative: o viziune de regenerare urbană
- Andrei Borțun, The Institute: Un Cartier Creativ pentru București
- George Brezoi, Oficiul pt IMM-uri și Cooperație: Fonduri naționale nerambursabile
- Corina Folescu, Fundația Amfiteatru: Grupurile de Acțiune Locală – Oportunități de finanțare
Despre turism, cu speranță
Balanța comercială a României în turism a fost avantajată de diminuarea călătoriilor în străinătate ale cetă ...
Turismul responsabil în 2020/ Covid-19 și schimbările climatice
„În timp ce impactul COVID-19 se va diminua în cele din urmă, schimbările climatice exercită o presiune crescân ...
Turismul Responsabil în 2020/ Turismul în era Covid-19
Trecând la cealaltă criză cu care se luptă lumea noastră, în secțiunile următoare oferim o prezentare generală ...
Turismul Responsabil în 2020/ Schimbările climatice și destinațiile
e măsură ce ghețarii arctici se topesc la viteze alarmante, oamenii de știință au prezis că „aproximativ 150 d ...
Turismul Responsabil în 2020/ Schimbările climatice și mediul de afaceri
”Am văzut călătorii făcând o mulțime de pași, manifestându-se mai conștienți în mod durabil - de la ambala ...
Turismul Responsabil în 2020/ Schimbările climatice și consumatorii
Scriitorul de turism Henry Wismayer se confruntă cu realitățile turismului într-un climat în schimbare. El afirmă ...
Turismul Responsabil în 2020/ introducere
Ediție specială: ce are de invățat turismul responsabil din pandemia COVID-19. CREST - Centrul pentru Turism Re ...
Criza turismului, între depresie și provocări
Viitorul post corona nu-l știm. Problema însă nu este să ajungem la status quo-ul de dinaintea crizei, ci să înv ...
Despre turism responsabil și parteneriate internaționale înaintea și în miezul pandemiei
Pandemia de Sars-Cov2 care s-a abătut asupra globului a afectat în cel mai serios grad sectorul turistic pe mapamond. ...
Ce face managerul cu restaurantul, hotelul sau cafeneaua în condiții de distanțare socială?
Căderea e mare în toată industria ospitalității din întreaga lume. Ne putem aștepta ca aceasta să se înrăută ...