Articole

Noutati in pregatirile pentru Forumul International pentru Turismul Responsabil

Pregatirile pentru cea de-a IV-a editie a Forumului International pentru Turismul Responsabil sunt in plina desfasurare.
Evenimentul este organizat de Fundatia Amfiteatru impreuna cu Muzeul National al Literaturii Romane si in parteneriat cu Primaria Sectorului 1, Bucuresti.
Vor participa institutii de calibru pe plan european precum: NECSTour, TUI UK, AITR, EARTH, ISTO.
 
Locatie: Sala Muzeului National al Literaturii Romane (Str. Grivitei 64-66)
 
Rezultatele evenimentului se vor concretiza in:
 – stabilirea de relatii directe cu organizatii si institutii europene implicate in dezvoltarea durabila in vederea cooperarii
– dezvoltarea colaborarii cu intreprinzatorii din domeniul industriilor creative si serviciilor pentru cresterea calititii programelor destinate locuitorilor si vizitatorilor
– promovarea potentialului cultural si natural al comunitatilor
– includerea regiunlor si comunitailor in circuitul European de turism responsabil
– diseminarea bunelor practici de turism responsabil (validate la nivel european)
– utilizarea prezentarilor, propunerilor, documetelor forumului in elaborarea strategiilor de dezvoltare de catre consiliile judetene si primarii.
 
Maurizio Davolio, presedintele EARTH (European Alliance for Responsible Tourism and Hospitality) este unul dintre speakerii de la Forumul Internațional pentru Turismul Responsabil (FITR).
  “O comunitate trebuie să fie în măsură să poată propună atracții. Noi propunem atracții legate de cultura locală, tradiții, autenticitate. Pot fi acceptate, de asemenea, atracțiile artificiale, atâta vreme cât sunt sustenabile.
[..] Dacă regulile turismului responsabil sunt aplicate cum trebuie, comunitatea locală primește mai multe beneficii economice ca protagonist al dezvoltării turismului pe raza sa teritorială. Alt impact ar fi acela că tradițiile, cultura și credințele comunității sunt respectate. De asemenea, atmosfera prietenoasă și jovială va fi plăcută pentru oaspeți.
[..] În final, vom fi creat o organizație modială care va găzdui toate asociațiile de turism care prioritizează comunitățile locale, oamenii și teritoriile.”
 
Interviul integral (si nu numai) poate fi citit pe: merg.in/bucuresti