Articole FITR editia a IV-a NOUTATI

Un ultim update pentru FITR, Editia IV. Va asteptam la eveniment!

Pregătirile pentru cea de-a IV-a ediție a Forumului Internațional pentru Turismul Responsabil se apropie de final. Evenimentul este organizat de Fundația Amfiteatru împreună cu Muzeul Național al Literaturii Române și în parteneriat cu Primăria Sectorului 1, București.

Locație: Sala Muzeului Național al Literaturii Române (Calea Griviței 64-66)

Data: 27-29.04.2017

Detalii: http://www.turismulresponsabil.ro și http://www.merg.in/bucuresti

 

02canov_200 

“În anii următori ne propunem să atragem aici noi proiecte și antreprenori din zona industriilor creative pentru a continua procesul de coagularea a unui centru al creativității în oraș. În paralel vom continua să dezvoltăm aici proiecte pe care le considerăm compatibile cu viziunea noastră și care vor atrage și mai mult interes asupra zonei. De altfel, în acest moment lucrăm la amenajarea unei “biblioteci de materiale”. Probabil prima funcțiune de acest fel din România și un instrument indispensabil pentru arhitecți, designeri, scenografi, ingineri; pentru creativi în general.”
Iulian CANOV, Wolfhouse Production/ La firul ierbii

 

01bortun_200

“Cred ca este important sa definim(ca oras sau ca tara) ceea ce putem sa oferim in realitate si mai apoi sa urmarim carui trend ne putem adapta inteligent.”
Andrei BORȚUN, The Institute

 

03alexandruconstantinescudespreturismulresponsabil17325_200

 “In ultimul timp, multa atentie a fost dedicata dezvoltari unui turism sustenabil si responsabil deoarece tot mai multe autoritati din industrie au devenit constiiente de impactele negative pe care turismul le are. Interesant este faptul ca desi oamenii devin constiienti de astepte impacte, putine strategii sunt puse in practic pentru a le diminua. Pe langa aceste lucru, multe organizatii au ales sa promoveze ecoturismul, turismul rural si alte tipuri de turism asemanatoare tocmai pentru a reduce aglomeratiile in destinatiile de top.”
Alexandru CONSTANTINESCU, NECSTour

 

04mauriziodavoliosisustenabilitateainturism17353_200 

 “If the rules of responsible tourism are applied properly, the local community receives more economic benefits, is the protagonist of the tourist development of its territory; its culture, its traditions and beliefs are respected; a friendly and convivial atmosphere with guests will make pleasant the coexistence.”
Maurizio DAVOLIO, AITR&EARTH

 

05cristabuznea_200

 “Ca consecință a atacurilor din Paris, Tunisia, Turcia și a alertelor de atacuri teroriste din multe alte țări europene, turiștii au început să-și diversifice orizontul de potențiale destinații de vacanță […] Această diversificare reprezintă o oportunitate extraordinară pentru România de a capta atenția publicului european, unde marea noastră gamă de oferte de vacanță – mare, munte, ski, cultură, stațiuni balneo-climaterice, spa etc. (disponsibile la un preț acesbil comparativ cu alte tarife din străinătate) – oferă o opțiune foarte atractivă pentru turiștii europeni.”
Crista BUZNEA, TUI UK&Ireland