Articole

Turismul Responsabil – Serre Chevalier

Un exemplu foarte bun in ceea ce priveste turismul responsabil este statiunea franceza Serre Chevalier care, plecand de la mostenirea pe care i-a daruit-o cadrul natural, bogat in munti, cu vai, si pante numai bune pentru sporturile de iarna, s-a transformat intr-un adevarat produs turistic. Totul a inceput cand orasul Briancon, impreuna cu comunele Saint Chaffrey- Chantemerle, Villeneuve-La Salle les Alpes si Monetier les Bains, si-au unit domeniile schiabile intr-unul singur, nascandu-se astfel Serre Chevalier, avand ca emblema stema baronului Borel, a carui familie detinea candva proprietati pe aceste meleaguri.
Folosindu-se de mostenirea ambientala, dar si de cea istorica, Serre Cevalier iti ofera 101 de piste de toate tipurile: verzi, rosii, albastre, negre si 60 de mijloace de transport pe cablu. Insa atractiile nu se opresc aici. La Aiva Park se poate face schi ludic, mai exact se poate schia fara nici un fel de risc, in afara pistelor, acolo unde zapada este proaspat cazuta si nu e batatorita, asa cum se gaseste in mod normal pe partiile obisnuite.
Pentru impatimitii de snowboard exista un spatiu special amenajat tocmai pentru a se evita interactiunea cu schiorii. Free-riders-ii se pot bucura de snow parc, iar impatimitii de schi fond– de board cross; pentru cei ce iubesc intrecerile auto exista piste de gheata. Si daca totusi sporturile de iarna nu te atrag, te poti retrage linistit in zone special amenajate pentru barbeque, unde te poti relaxa si asculta muzica.
Turistii isi pot petrece timpul lor si dincolo de pistele de schi, vizitand bisericile si capelele din zona, celebrele cadrane din solare si muzee de arta sacra. Astfel s-a nascut conceptul de Neige Culture, care se refera la descoperirea culturii si istoriei, arta muntilor, descoperirea omului si patrimoniului.
De asemenea, prin conceptul de Famille Plus s-a reusit atragerea familiilor, oferindu-le mai mult confort, primire personalizata, implicandu-i in activitati cu referire la traiul impreuna sau separate, animandu-i cu evenimente adaptate tuturor varstelor si anotimpurilor. La tarife reduse.

Lasă un răspuns