Articole

Proiectul VREAU SA MA CALIFIC! Incepe cursul de Agent de turism – Ghid

Fundatia Amfiteatru anunta inceperea cursului de Agent de turism – Ghid, primul curs de formare profesionala din cadrul proiectului VREAU SA MA CALIFIC!, realizat in parteneriat cu SC Synthesis Management Consultants – SMC SRL.
Cursul de Agent de turism – Ghid (dubla calificare) va incepe pe 19 martie 2012 si se va desfasura la Hotel Brâncusi din Târgu Jiu. La curs vor participa 2 echipe a câte 20 de persoane, selectate in grupul tinta din luna noiembrie 2011.
Cursul de Agent de turism – Ghid  se va desfasura pe o perioada de 9 luni si va cumula 1080 de ore, din care 360 ore de teorie si 720 ore de practica. Partea de teorie este compusa din urmatoarele module tematice: comunicare, planificarea programelor turistice, marketingul activitatilor turistice, organizarea activitatii si managementul financiar al activitatilor turistice.
In conformitate cu standardele ocupationale, Agentul de turism – Ghid este o persoana calificata ce creeaza, promoveaza si comercializeaza programe turistice externe si interne pentru turistii straini si români. De asemenea, insoteste si asista turistii pe toata durata desfasurarii programelor turistice, asigura realizarea integrala a programului turistic la standardul de calitate stabilit.respectând prevederile contractului incheiat de turisti cu agentia.
Dupa finalizarea cursurilor, Agentu de turism – Ghid va dobândi o serie de competente, precum: lucrul in echipa; asigurarea normelor privind Sanatatea si Securitatea Muncii si PSI, intocmirea schitei primare a activitatilor turistice, oferirea informatiilor de interes turistic, asigurarea unui climat favorabil turistilor; coordonarea activitatii turistice, derularea activitatilor administrative, intocmirea programelor optionale, gestionarea fondurilor alocate activitatii, asigurarea formalitatilor la trecerea frontierei, precum si elaborarea raportului final.
Participantii la curs vor beneficia de evaluare si vor primi un certificat de calificare avizat de catre Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA) si Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC).
Toate persoanele inscrise vor fi anuntate in prealabil de inceperea cursului pentru a putea confirma prezenta in timp util.
Proiectul VREAU SA MA CALIFIC!  (ID POSDRU 108/2.3/G/82288) este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

2 thoughts on “Proiectul VREAU SA MA CALIFIC! Incepe cursul de Agent de turism – Ghid

  1. Buna ziua,

   in momentul de fata grupa este completa. Selectia grupului tinta a inceput in luna noiembrie 2011. Inscrieri se mai pot face, insa veti fi doar pe lista de rezerva, si veti putea participa la curs doar in cazul in care cineva se va retrage. Conditia principala pentru inscriere este sa aveti domiciliul in judetul Gorj si sa fiti angajata. Pentru mai multe informatii viztati site-ul proiectului http://www.vreausamacalific.ro. In cazul in care doriti informatii suplimentare, va stam la dispozitie.

   Numai bine,
   Astrid-Alexandra Hecker

Lasă un răspuns