Articole EVENIMENTE FITR editia a IV-a FORUMUL INTERNATIONAL PENTRU TURISMUL RESPONSABIL NOUTATI

Interviuri cu cativa dintre speakerii de la FITR, Editia IV

Pregătirile pentru cea de-a IV-a ediție a Forumului Internațional pentru Turismul Responsabil sunt în plină desfășurare. Evenimentul este organizat de Fundația Amfiteatru împreună cu Muzeul Național al Literaturii Române și în parteneriat cu Primăria Sectorului 1, București.

Locație: Sala Muzeului Național al Literaturii Române (Calea Griviței 64-66)

Data: 27-29.04.2017

Detalii: http://www.turismulresponsabil.ro și http://merg.in/bucuresti

 

„Consider că o comunitate care reușește să își promoveze valorile și tradițiile într-un mod interesant și adaptat nevoilor moderne, în final, va deveni interesantă pentru publicul călător”.
Orsolya Juhász-Borsa(Targul gastro-cultural Ozosep, Co-fondator Sekler Food Company)

 


„Dacă regulile turismului responsabil sunt aplicate cum trebuie, comunitatea locală primește mai multe beneficii economice ca protagonist al dezvoltării turismului pe raza sa teritorială”.
Maurizio Davolio, Presedinte AITR(Italian Association for Responsible Tourism) & EARTH(European Alliance for Responsible Tourism and Hospitality)

 

„Turismul responsabil este clădit considerând nevoile destinației locale, folosind turismul ca mecanism de îmbunătățire a destinației”.
Crista Buznea(Director de Marketing si Specialist pe Turism Responsabil, TUI UK&Ireland)

 


„Din punctul nostru(proiectul MBQ) de vedere, comunitățile au devenit interesante atunci când au știut cum să-și valorifice și evidențieze anumite trăsături și obiceiuri locale. În cazul nostru a fost foarte «simplu», meșteșugul tradițional rom a fost și încă este o parte integrantă a istoriei și tradițiilor românești. Problema a fost și este cum putem face appealing aceste trăsături, fără să recurgem la exotizare sau la kitsch”.
Olivian Mircea(Reprezentant Mesteshukar ButiQ)

„O comunitate începe să se dezvolte din punct de vedere turistic în momentul în care autoritățile responsibile de această comunitate încep să vadă adevăratul potențial al acesteia și încep să investească în el”.
Alexandru Constantinescu(Reprezentant NECSTour – Network of European Regions for a Sustainable and Competitive Tourism, Bruxelles)