Articole EVENIMENTE

Festivalul Turismului Responsabil, prima ediție

Anul 2019 marchează momentul lansării unui nou proiect: Festivalul pentru Turismul Responsabil. Este prima dată când un proiect complex este dedicat promovării turismului responsabil în țara noastră, oferind o perspectivă nouă asupra unor direcții de dezvoltare a ospitalității în România.
La Forumul Internațional pentru Turismul Responsabil, ajuns la ediția a șaptea, au participat specialiști de marcă din Europa, Asia, SUA dar și reprezentanți ai autorităților publice, cadre universitare și cercetători, conducători ai unor organizații reprezentative sau promotori ai domeniului, din România.
Am ales ca loc de desfășurare teritoriul delimitat de trei instituții cheie: Catedrala Mântuirii Neamului, Palatul Parlamentului și Academia Română. Această zonă pune în valoare semnele istoriei și transformările care continuă și astăzi, schimbări prin care orașul își poate consolida personalitatea de altădată.

Festivalul de Turism Responsabil va cuprinde:
Forumul Internațional pentru Turismul Responsabil (ediția a 7-a);
Târgul de Turism Responsabil;
Tururi ghidate în cartierele din zonă;
Expoziții și ateliere de fotografie.
Data: 23-28 Septembrie, 2019
Locul: București, 13 cu Uranus

Acest eveniment va promova numai produse care respectă pricipiile turismului responsabil. Se va amenaja un spațiu expozițional care va pune în valoare produse locale din mai multe domenii: gastro, servicii de turism locale (tururi, structuri de cazare), produse artizanale, produse editoriale, evenimente care vor valorifica în primul rând serviciile locale.

Vă invităm să vă alăturați acestui demers în calitate de parteneri. Parteneriatul poate lua forme diverse, de la participarea unor reprezentanți ai comunității (afaceri din domeniul gastronomiei, meșteșugari, turism, cultură, industrii creative etc.) până la organizarea unor evenimente dedicate (Zilele Comunității).

Participarea în cadrul evenimentului este gratuită. Vom reveni în curînd cu programul detaliat.