Articole Cosy Romania

Cosy Romania Week

Fundația Amfiteatru anunță Cosy Romania Week, o serie de evenimente, conferințe și expoziții care celebrează atracțiile și identitățile României, de la meșteșugari la festivaluri, trecând prin gastronomie, regenerare urbană si educație.

Cosy Romania pleacă de la premisa că orice comunitate este atractivă, turismul devenind astfel o consecință și o formă de recunoaștere a valorilor antropice și naturale ale comunității.

2017 a fost desemnat de ONU Anul Internaţional al Turismului Durabil pentru Dezvoltare cu scopul de a creşte contribuția sectorului la creşterea economică şi la îmbunătăţirea socială şi a mediului. Ideea esențială de la care a plecat acest demers este necesitatea unei conştientizări mai mari a bogăţiilor patrimoniului diferitelor civilizaţii şi o mai bună apreciere a valorilor inerente ale diferitelor culturi.

Intenționăm ca prin această serie de evenimente sa marcăm în România Anul Internațional al Turismului Durabil pentru Dezvoltare.

Când: 25 septembrie – 1 octombrie

Locul desfășurării: București

Cosy Romania înseamnă:

-Forumul Internațional pentru Turismul Responsabil (28 – 29 septembrie)
-Salonul Național de Fotografie Turistică (25 septembrie – 1 octombrie)
-Walk & Shoot – Workshop de Fotografie și Explorare Urbană (30 septembrie)
-Educație prin Jocuri și Sporturi Tradiționale (30 septembrie – 1 octombrie, Parcul Izvor)
-Workshop de Gastronomie Tradițională și Reinterpretată (27 septembrie)
-Conferința “Documentarea comunităților locale” (26 septembrie, în parteneriat cu AJTR/ România Pitorească)

Rezultate urmărite

  • stabilirea de relații directe cu organizații și instituții europene implicate în dezvoltarea durabilă în vederea cooperării;
  • dezvoltarea colaborării cu întreprinzătorii din domeniul industriilor creative și serviciilor pentru creșterea calității programelor destinate locuitorilor și vizitatorilor orașului;
  • promovarea potențialului cultural și natural;
  • diseminarea bunelor practici de turism responsabil la nivel european în rândul organizațiilor și unităților de învățământ cu preocupări în domeniul ospitalitații;
  • utilizarea prezentărilor, propunerilor, documetelor din cadrul evenimentelor în elaborarea strategiilor de dezvoltare a comunitaiilor
  • lansarea programului profesional-științific “Cosy Romania”

Dacă temele de mai sus vă interesează în mod direct și ați dori să faceți o prezentare, vă rugăm să ne scrieți la adresa de mai jos. Cele mai relevante prezentări, care conțin elemente de cercetare stiințifică, vor fi publicate în Jurnalul Internațional pentru Turismul Responsabil (IJRT), într-o ediție specială dedicată acestui eveniment.

Mai jos găsiți formularul de înregistrare pentru Forumul Internațional pentru Turismul Responsabil. Înscrierea la acest eveniment asigură participarea și la celalalte evenimente Cosy Romania Week.

Menționăm că toți participanții care și-au confirmat interesul vor fi informați permanent cu privire la pregătirile pentru eveniment și detaliile logistice.

-descarcă Formularul de Înscriere FITR