Articole CONFERINTE

Conferinta “Turism Responsabil pentru dezvoltarea regiunii Dunarii”

Sambata, 30 iunie, Ministerul Afacerilor Externe, Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Fundatia Amfiteatru au organizat conferinta “Turism Responsabil pentru dezvoltarea regiunii Dunarii”. Evenimentul a avut loc in pavilionul C1 al centrului expositional Romexpo, fiind parte a targului “Dunarea & Delta 2012”, ocazionat de celebrarea zilei internationale a Dunarii.

Turismul responsabil reprezinta modalitatea de descoperire a identitatilor locale si regionale, in total respect fata de valorile locale si se poate practica oriunde exista un patrimoniu uman, cultural, natural si social. De aceasta data, atentia noastra s-a indreptat catre Dunarea si Delta, pentru ca aceasta dispune de multiple si diversificate resurse antropice si naturale care, valorificate corect, pot determina cresterea potentialului economic al zonei.

In cadrul conferintei, Razvan Papasima, reprezentant al Fundatiei Amfiteatru, a tinut o prezentare pe tema “Dunarea, comunitatea si noile tendinte in turismul responsabil” prin care a subliniat importanta pastrarii si valorificarii identitatii comunitatilor locale din zona Dunarii si, in special, din Delta Dunarii prin practicarea turismului responsabil in aceste zone. O prezentare importanta a fost sustinuta de catre Stefan Buciuc, presedintele Let’s Do It, Romania!, in care a oferit detalii despre activitatea de colectare a deseurilor din Delta Dunarii efectuata in cadrul proiectului “Let’s do it, Romania!” in ultimii trei ani, dar in special despre efectele negative majore ale poluarii asupra florei si faunei din aceasta zona si despre solutiile care se impun.
Ana-Florina Fecioru, doctorand in cadrul Facultatii de Geografie a Universitatii “Spiru Haret”, a oferit celor prezenti la conferinta un exemplu de brand turistic pentru Delta Dunarii, demonstrand necesitatea crearii si promovarii acestuia atat in tara, cat si la nivel international.

Portul Corabia reprezinta o importanta asezare de pe malul Dunarii, cu o istorie incarcata si multe puncte de atractie turistica. Pentru a expune motivele pentru care aceasta asezare ar trebui promovata, in cadrul conferintei au fost prezenti reprezentantii Asociatiei socio-culturale pentru promovarea valorilor Romanaţiului ,,Iancu Jianu”, care au oferit detalii despre elementele de identitate locala a zonei Romanatilor ce ar trebui pastrate si valorificate de catre profesionistii in turism.

Conferinta “Turism Responsabil pentru dezvoltarea regiunii Dunarii” reprezinta un nou eveniment din cadrul Programului Amfiteatrul pentru turismul responsabil, program ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor, a comunitatilor locale si mediului academic, conceptul de turism responsabil.

Descarca prezentarea Let’s Do it, Romania!

Descarca prezentarea Dunarea si Comunitatea

Descarca prezentarea Valori de referinta si identitate vizuala in crearea unui brand turistic pentru Delta Dunarii

2 thoughts on “Conferinta “Turism Responsabil pentru dezvoltarea regiunii Dunarii”

Lasă un răspuns