CONFERINTE EVENIMENTE

Conferinta “Amfiteatrul pentru turismul responsabil”

In cadrul editiei a XXVII-a a Targului de Turism al Romaniei a avut loc conferinta “Amfiteatrul pentru turismul responsabil”,  primul eveniment din cadrul Programului cu acelasi nume, initiat de Fundatia Amfiteatru.

Prin intermediul conferintei, ca parte a Programului “Amfiteatrul pentru turismul responsabil”, Fundatia Amfiteatru porneste un demers de responsabilizare pe de o parte al populatiei, dar si a autoritarilor romane cu privire la necesitatea practicarii responsabile a turismului, cu toate implicatiile acestui concept, cu atat mai mult cu cat acest subiect este de actualitate la nivel international.

La conferinta au fost invitati reprezentanti ai autoritatilor publice, centrale si locale, agentii de turism, asociatii profesionale, reprezentanti ai mediului academic si de cercetare, ai IMM-urilor, ONG-urilor, dar si ai publicatiilor de specialitate, reprezentanti mass media precum si vizitatori ai Targului de Turism pentru a discuta intr-o prima etapa despre conceptul de turism responsabil, putin cunoscut de catre publicul roman.

Printre numele cu rezonanta ce au acceptat invitatia de a lua cuvantul in cadrul conferintei ii amintim pe Dna. Prof. univ. dr. Doina Tataru (Academia Romana – Centrul de Economia Industriei si Serviciilor), Prof univ. dr. Ionescu Ion (Facultatea de Management Turistic si Comercial – Univ. “Dimitrie Cantemir”) si Prof. univ. dr. Nicolae Neacsu (Director al Centrului de Cercetari Economice – Univ. Dimitrie Cantemir), Stefan Buciuc, coordonator al proiectului “Let’s do it Romania”, Emil Anton Comsa, presedinte executiv ANTREC si, nu in ultimul rand, Dl dr. Cristian Hristea, Director general al Agentiei Romane de Turism si Evenimente.

Conferinta a fost urmata de o sesiune de dezbateri cu privire la problematica educarii populatiei si a agentilor din sectorul turistic si legiferarii masurilor necesare practicarii unui turism responsabil in Romania.

One thought on “Conferinta “Amfiteatrul pentru turismul responsabil”

Lasă un răspuns