Articole

Comunicat de presă FpTM – ediția a 1-a

Fundatia Amfiteatru si Asociatia Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din Romania, in parteneriat cu Primaria Orasului Busteni au organizat Forumul pentru Turismul Montan, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Busteni, in perioada 15-16 ianuarie 2017.

Prefatat de Gala premiilor AJTR , desafasurata la Catelul Cantacuzino, cu prilejul Zilei Culturii Nationale, Forumul pentru Turismul Montan a reunit reprezentanti ai autoritatilor publice centrale si locale, ai unor importante organizatii profesionale si patronale din turism, ziaristi si scriitori, cadre didactice universitare si cercetatori, intreprinzatori si investitori, furnizori de formare profesionala, producatori de evenimente si programe, editori, promotori ai turismului montan.

Continutul forumului a fost asigurat de prezenta unor personalitati si organzatii semnificative care au adus la zi, prin interventii si prezentari, problematica extrem de complexa a turismului din perspectiva dezvoltarii durabile a zonelor montane. Au fost evidentiate preocuparile autoritatilor responsabile, obligatiile asumate de tara noastra ca semnatara a Coventiei Carpatice si strategiile prevazute pentru dezvoltarea comunitatilor montane.

Au fost remarcate preocuparile si rezultatele intreprinzatorilor privati, creatori si furnizori de programe, produse si servicii si branduri autohtone, destinate turistilor din tara si strainatate.

Prezentarile si interventiile au avut la baza preocupari, exemple si proiecte concrete, abordarea a fost constructiva si critica in acelasi timp (cu trimiteri la prevederi legilative depasite, sau necorelate, lipsa unor programe constante destinate domeniului etc).

Concluziile, propunerile, solutiile si neajunsurile prezentate vor fi transmise autoritatilor responsabile.