Articole FORUMUL INTERNATIONAL PENTRU TURISMUL RESPONSABIL

Cercetari si modele de bune practici la cea de-a doua editie a Forumului International pentru Turismul Responsabil!

Intre 29 – 31 martie 2013, la Hotel Ibis Nord din Bucuresti, a avut loc cea de-a doua editie a Forumului International pentru Turismul Responsabil.

Deschiderea evenimentului a fost facuta de presedintele Fundatiei Amfiteatru, Aurel Borsan, impreuna cu reprezentantii principalilor parteneri implicati in organizarea celei de-a doua editii a manifestarii stiintifice: Carmen Boteanu – Director Directia Generala Dezvoltare Rurala – Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Vlad Mustaciosu – Director Cabinet Ministru – Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Conf.Univ.Dr. Maria Stoian – fondator A.N.T.R.E.C., Rodica Pencea – Secretar General, O.P.T.B.R., Mihai Ogrinji – Presedinte A.J.T.R si Calin Ile – Director General Hotel Ibis Nord.

Presedintele fondator al Centrului International pentru Turism Responsabil, Harold Goodwin, a sustinut doua prezentari virtuale, prima incercand o conceptulizare a “turismului responsabil”, in cea dea doua revenind cu sublinierea diferentei dintre turismul responsabil si turismul sustenabil.

Exemplele de bune practici au fost date de Fundatia “Mihai Eminescu” Trust cu modelul satelor din Transilvania, Asociatia Muzeelor in Aer Liber din Romania au pus problema din punct de vedere al vizibilitatii pe plan national si international, Fundatia “Ivan Patzaichin – Mila 23” si exemplificari din zona Deltei Dunarii, Let’s Do it. Romania! – care a argumentat importanta ecologiei in dezvoltarea turismului, Fundatia ADEPT ce a tinut sa  prezinte realizarile din zona Tarnava Mare, iar din partea Agentiei A.R.T.E. s-a incercat sublinierea potentialului existent in zona Ranca, jud. Gorj.

In continuare, cele mai importante probleme ce tin de domeniul turismului si, indeosebi, in ceea ce priveste modul de abordare a turismului responsabil, au fost dezbatute si din perspectiva academica de Prof.Univ.Dr. Bulz Nicolae si dr. Doina Tataru din partea Academiei Romane, Prof.Univ.Dr. Silviu Negut si Lect.Univ.Dr. Marius Neacsu din partea Academiei de Studii Economice din Bucuresti si Prof.Univ.Dr. Dumitru Bortun din partea Facultatii de Comunicare si Relatii Publice, S.N.S.P.A.

Din mediul academic international mentionam prezenta Prof.Univ.Dr. Donruetai Kovathanakul, de la Universitatea Khon Kaen din Thailanda, Prof.Univ.Dr. Fabio Cotifava, de la Universitatea Sofia, din Bulgaria, Prof.Univ.Dr. Carlos Flavian de la Universitatea din Zaragoza, Spania si Howard Scaife, de la Universitatea Metropolitana din Leed,  care a tinut sa se alature in sustinerea demersurilor Fundatiei Amfiteatru de a dezvolta conceptul de turism responsabil in Romania.

Click pe link-ul de mai jos pentru a asculta discutiile din prima zi a Forumului International pentru Turismul Responsabil:
 http://www.privesc.eu/Arhiva/15780/Forumul-international-pentru-Turismul-Responsabil

Lasă un răspuns